Vulstation
Onderhoudservice
Duikexpedities
Materiaal en Media
FunteQ Fan
Webshop
 
 


ANDI Technical Diving
Dive the Future


ANDI is een toonaangevende internationale duikorganisatie die aan de basis heeft gestaan van wat tegenwoordig technisch duiken wordt genoemd. Ed Betts en Dick Rutkowski zijn in 1988 met American Nitrox Divers, Inc. (ANDI) gestart.

De wapenfeiten zijn bekend. Dick introduceerde nitrox als gasmengsel voor sportduikers en Ed ontwikkelde aansprekende standaard procedures die vandaag de dag nog steeds in de gehele duikindustrie gebruikt worden. ANDI introduceerde technisch duiken in vele landen, standaardiseerde kwaliteitsnitrox met SafeAir® en ontwikkelde bijvoorbeeld de manual voor de eerste productierebreather voor sportduikers van Dräger.

Ondanks de wereldwijde groei blijft de focus van ANDI op kwaliteit gericht. Topopleidingen voor open en (semi)gesloten circuit richten zich op duikers die meer willen en ook meer verwachten van een technische duikopleiding. Daarvoor heeft ANDI een uitgebreid trainingssysteem ontwikkeld dat cursisten in staat stelt om op verantwoorde wijze hun grenzen te verleggen, om op een aansprekende manier kennis tot zich te nemen en in uitdagende omstandigheden hun duikvaardigheden verder te verbeteren. Hierbij wordt altijd gebruik gemaakt van de meest recente ontwikkelingen. Niet voor niks is het motto van ANDI: Dive the Future!