Vulstation
Onderhoudservice
Duikexpedities
Materiaal en Media
FunteQ Fan
Webshop
 
 


SSI Tech XR-opleidingen
No depth, No glory


Decompression Procedures
Leer decompressieduiken plannen en uitvoeren. Hoe ga je daar zelf mee om en hoe kan je in teamverband samenwerken? Verken decompressietheorieën en plan met decompressie-software. Werk back-up scenario's uit en anticipeer op omstandigheden. Cursisten gebruiken een enkel deco-gas en maken duiken tot 55 meter.

Advanced Decompression Procedures
Ga dieper in op decompressietheorieën en leer om te gaan met twee of meer deco-stages met verschillende Nitrox-mengsels om de decompressie te versnellen. Leer tot in detail de partiële zuurstofdruk te managen. Trainingsduiken vinden plaats tussen de 55 en 65 meter diep, afhankelijk van de achtergrond van de cursisten.

Normoxic Trimix
Centraal staan de procedures die je nodig hebt om veilig gebruik te maken van normoxische trimix (tot 18% O2). Cursisten duiken tot 60 meter met trimix en maken gebruik van hyperoxische ademgassen voor decompressiedoeleinden. Stagehandling, streamlining van duikuitrusting en procedures plannen zijn belangrijke vaardigheden.

Hypoxic Trimix
Verdiep je in geavanceerde trimixduiken en verbeter je duiktechniek. Na deze cursus ben je gebrevetteerd om met elk veilig trimixmengsel te duiken. Je maakt tijdens de opleiding duiken tot 100 meter diep, waarbij je gebruik maakt van uiteenlopende gasmengsels. Verleg je grenzen en open de weg naar de dieptes die jij bepaalt.

Basic Cave
Deze cursus zit tussen de opleidingen cavern diver en full cave diver in. Cursisten leren om te gaan met eenvoudige lineaire penetratietechnieken die een stuk verder gaan dan bij de caverncursus. Beperkende factoren zijn alleen de gasvoorraad en grote restricties. Mooie opstap om binnen je comfortzone je grotduikvaardigheden verder uit te breiden.

Cave
De Cave-opleiding volgt op de cursus Basic Cave Diver. Nu gaat het om volledige penetratie van grottenstelsels ongeacht de omstandigheden. Vaardigheden die centraal staan betreffen complexe navigatietechnieken en het omgaan met vernauwingen, barrières en andere uitdagende natuurlijke omstandigheden. Volledige grotduikcertificatie!

Technical Wreck Diver
Wrakken herbergen geen geheimen meer voor je na deze opleiding. De cursus richt zich op volledige wrakpenetraties voor duikers die het maximale uit hun wrakduiken willen halen. Trainingsduiken gaan tot 50 meter diep en kennen als enige limitatie de decoplanning en ademgasvoorraad. Hoogste wrakduikcertificatie!