Vulstation
Onderhoudservice
Duikexpedities
Materiaal en Media
FunteQ Fan
Webshop
 
 
 
 


TDI Tech-opleidingen
Global leader in technical diving


TDI Intro to Tech
De TDI Inleiding tot Techduiken is de perfecte cursus voor duikers die hebben gehoord van technisch duiken en meer willen weten over deze spannende tak van geavanceerd sportduiken. Leer meer over duiktechnieken, planningsprocedures en verbeter je duikvaardigheden door bijvoorbeeld nieuwe zwemtechnieken aan te leren en veel te oefenen op de controle van je drijfvermogen.

TDI Nitrox (diver & instructor)
De TDI Nitrox cursus is een instapcursus voor duikers die met zuurstofverrijkt ademgas willen afdalen om bodemtijden te verlengen. Tijdens deze cursus leer je de voordelen, gevaren en de juiste procedures voor het duiken met EAN 22 tot EAN 40. De instructeur behandelt ook apparatuuroverwegingen, cilinderlabeling en het analyseren van nitrox zodat je veilig kunt duiken met nitrox.

TDI Advanced Nitrox (diver & instructor)
De TDI Advanced Nitrox-cursus kwalificeert duikers om met zuurstofverrijkte ademgassen te duiken van EAN 21 tot EAN 100. Dit uiteraard binnen je huidige certificeringsniveau tot een maximale diepte van 40 meter en zonder decompressiestops. Deze cursus legt ook de basis voor duikers die zich verder in technisch duiken willen verdiepen en wordt dan meestal in combinatie gegeven met de TDI Decompression Procedures-cursus.

TDI Decompression Procedures (diver & instructor)
De TDI Decompression Procedures-cursus bereidt je voor op geplande gefaseerde decompressieduiken met een maximale diepte van 45 meter. Zo zet je de eerste stap buiten de reguliere sportduikgrenzen. De instructeur geeft tekst en uitleg over configuratie, decompressietechnieken, decompressiegassen, gasmanagement, noodplanningen en leert je om mogelijke problemen onder water op te lossen.

TDI Extended Range
In veel mooie duikbestemmingen kun je spectaculaire duiken maken op dieptes dieper dan de sportduiklimiet. Echter, vaak beschik je op die locaties niet, of maar beperkt, over helium. De TDI Extended Range-cursus leert je de juiste technieken voor het gebruik van perslucht als ademgas tot een maximale diepte van 55 meter. Verbeter je duikvaardigheden en leer meer over decompressietechnieken.

TDI Trimix
Wil je diepere verkenningen veilig kunnen maken onder water, dan biedt het duiken met trimix de mogelijkheid om dieptenarcose onder controle te houden. Je leert duiken met ademgasmengsels met minimaal 18 procent zuurstof en duikt tot een maximale diepte van 60 meter. Verder kom je meer te weten over duikteamplanning, gas matching, cilinderlabeling, apparatuur, configuratie en lichamelijke aspecten.

TDI Advanced Trimix
Deze cursus behelst het hoogste opencircuit brevetteringsniveau voor duikers die willen duiken tot een diepte van 100 meter met gebruik van hypoxische ademgasmengsels (onder de 17 procent O2). Een informatieve en uitdagende opleiding. Leer meer over benodigde apparatuur, complexe decompressieplanning, gebruik van travel gas en ook over bewustzijn en communicatie van duikteams.

TDI Sidemount (diver & instructor)
De perfecte cursus wanneer je een alternatief wilt leren voor het gangbare backmountduiken. Bijvoorbeeld om in grotten beter uit de voeten te kunnen of gewoon om deze heel vrije gestroomlijnde vorm van duiken is te ervaren. Te volgen als 'stand-alone'- cursus of in combinatie met een van TDI's andere opencircuitcursussen. Leer meer over apparatuur, gasmanagement, cilinderbevestiging en trim-/drijfvermogen.TDI Advanced Wreck
Tijdens deze cursus leer je technieken voor het plannen en maken van penetratieduiken in scheepswrakken. Deze cursus wordt vaak gecombineerd met andere populaire TDI-cursussen zoals advanced nitrox, decompressieprocedures, extended range, gesloten circuit rebreather of trimix. Aan de orde komen veiligheidsrichtlijnen, overhead noodprocedures, redundancy, apparatuur, lokaliseren en identificeren van wrakken.

TDI Semi-closed rebreather Azimuth
De TDI semi-gesloten circuit Azimuth rebreather cursus is de ideale cursus voor duikers, waaronder fotografen, die zonder het onderwaterleven te verstoren langer willen duiken. De Azimuth is een betrouwbare, simpele en robuuste nitrox SCR-rebreather. In de cursus leer je meer over rebreathergeschiedenis, mechanica, gasfysiologie, bailout scenario's, onderhoud en pre & post dive checks.

TDI Megalodon Air Diluent
Dit is de startcursus voor duikers met een e-CCR Megalodon rebreather. Het doel is om inzicht te geven in de voordelen, gevaren en de juiste procedures voor het duiken met de betrouwbare en robuuste Megalodon en om duikvaardigheden verder te ontwikkelen. Onderwerpen die de revue passeren zijn o.a.: unit opbouw, ademhaling, de loop, checks, noodprocedures en onderhoud.

TDI Megalodon Air Diluent Decompression
Vervolgcursus voor duikers met een e-CCR Megalodon rebreather. Met dit certificaat op zak weet je ook precies hoe je op verantwoorde wijze decompressieduiken maakt met de de betrouwbare en robuuste Megalodon met lucht als diluant tot een maximale diepte van 45 meter. Onderwerpen die de revue passeren zijn o.a.: voordelen, gevaren en de juiste procedures voor het duiken met een Megalodon rebreather en duikvaardigheden.

TDI Pathfinder Air Diluent
Dit is de startcursus voor duikers met een e-CCR Pathfinder rebreather. Het doel is om inzicht te geven in de voordelen, gevaren en de juiste procedures voor het duiken met de compact uitgevoerde Pathfinder en om duikvaardigheden verder te ontwikkelen. Onderwerpen die de revue passeren zijn o.a.: unit opbouw, ademhaling, de loop, checks, noodprocedures en onderhoud.

TDI Pathfinder Air Diluent Decompression
Vervolgcursus voor duikers met een e-CCR Pathfinder rebreather. Met dit certificaat op zak weet je ook precies hoe je op verantwoorde wijze decompressieduiken maakt met de de compacte Pathfinder met lucht als diluant tot een maximale diepte van 45 meter. Onderwerpen die de revue passeren zijn o.a.: voordelen, gevaren en de juiste procedures voor het duiken met een Pathfinder rebreather en duikvaardigheden.

TDI Nitrox Gas Blender
In de TDI Nitrox Gas Blender-cursus leer je en doe je ervaring op met het mixen van nitroxgassen. De cursus is erop gericht je bekend te maken met het blenden van verrijkte zuurstofmengsels door middel van verdieping in onderwerpen als de verantwoordelijkheden van een blender, omgang met zuurstof, soorten en eigenschappen van mixapparatuur, labeling en zuurstof-analyse.

TDI Advanced Gas Blender
Deze cursus is het vervolg op de nitrox gasblender cursus en concentreert zich op de vaardigheden en kennis die nodig zijn om ademgasmengsels te blenden voor technische duikers met zowel zuurstof als helium. De aandacht gaat daarbij uit naar formules, gasanalyse, mengapparatuur, blendsystemen en omgaan met zuurstof. Naast de theorie doe je uiteraard ook ervaring op met een vulstation.