Vulstation
Onderhoudservice
Duikexpedities
Materiaal en Media
FunteQ Fan
Webshop
 
 


VULSTATION
lucht, nitrox, trimix & zuurstof

 

FunteQ Diving beschikt over een modern vulstation dat aan de strengste eisen voldoet. Onze vullingen zijn ultraschoon en droog. Je kunt bij ons terecht voor lucht, nitrox, trimix en 100% zuurstof. Vullen gebeurt alleen op vertoon van het benodigde brevet. Flessen en kranen dienen zuurstofschoon/ compatible te zijn voor gebruik met 100% zuurstof.

Bij het vullen maken we gebruik van een zogenaamde boosterpomp. Hierdoor is het mogelijk om de 'oude' mix die nog in de fles zit te hergebruiken. Zo betaal je alleen wat je nodig hebt en hoef je de cilinders niet leeg te laten lopen. Wel zo eerlijk. De boosterpomp stelt ons ook in staat om 300 bar vullingen te verzorgen.

Iedere vulling dient door de duiker zelf gecontroleerd te worden op de juiste samenstelling. FunteQ Diving noch de blender kunnen verantwoordelijk gesteld worden voor de gevolgen die het duiken met verrijkte zuurstof- en/of heliummengsels met zich meebrengt. Duiken met verrijkte gasmengsels vereist speciale training. Onjuist of onbevoegd gebruik van verrijkte gasmengsels kan leiden tot ernstig letsel, eventueel met de dood tot gevolg.